Američke palačinke (zdrava verzija) // American pancakes (healthy version)
"My favorite pancake topping is two additional pancakes"
// vegan, sugar free, dairy free, gluten free //
Moram priznati, probala sam američke palačinke u puno verzija; zdravije, manje zdrave, eksperimentirala sam s različitim vrstama brašna, probala famozne banana palačinke (koje su bile veći FAIL), ali dobro, sve je to iskustvo i to korisno iskustvo jer vam danas donosim apsolutno SAVRŠENE američke palačinke bez šećera (ili bilo kakvih zaslađivača), bez pšeničnog brašna, mlijeka....Uglavnom, savršene su - okusom, izradom, izgledom. U sljedećem postu naći ćete namaze koje možete korisiti na ovim palačinkama za potpuno zdravi, preukusni doručak.
Sama izrada je jednostavna i brza, nije ih potrebno dugo miksati (što kraće to bolje), a dok se one peku- napravite namaze, umake ili što već volite :)
Ove palačinke su tako pahuljaste (nekako mi u glavi stoji "fluffy"), prozračne, a jako ukusne. Ovo je savršeni vikend doručak, a moja preporuka je da si ga svakako priuštite ;)
Američke palačinke:
- 1 banana (jako zrela)
- 2 jaja (manja)
- 2 žlice bademovog brašna**
- 1 žlica rižinog brašna**
- malo soli
- *malo vanilije (ekstrakt ili sjemenke) opcionalno
Postupak:
1. Bananu izmiksajte u blenderu
2. U posudu ubacite jaja i malo soli i vrlo kratko izmiksajte pa ubacite smiksanu bananu i opet kratko izmiksajte.
3. Dodajte brašna i opet kratko izmiksajte da se sve poveže.
**Ukoliko nemate bademovo brašno, a imate doma neki mlinac za kavu, kupite rinfuzo bademe i sameljite ih sami jer je kupovno bademovo brašno strašno skupo. Druga ideja je da, ako nemate problema s probavljanjem glutena da probate s običnim pšeničnim ili nekim druim brašnom, vjerojatno okus neće biti ovako fin, ali probajte. Ja nisam probala, no s obzirom da se ove palačinke mogu raditi i samo s bananom i jajima, trebalo bi ispasti ok ;) Probajte i javite mi obavezno :)
**Ukoliko nemate bademovo brašno, a imate doma neki mlinac za kavu, kupite rinfuzo bademe i sameljite ih sami jer je kupovno bademovo brašno strašno skupo. Druga ideja je da, ako nemate problema s probavljanjem glutena da probate s običnim pšeničnim ili nekim druim brašnom, vjerojatno okus neće biti ovako fin, ali probajte. Ja nisam probala, no s obzirom da se ove palačinke mogu raditi i samo s bananom i jajima, trebalo bi ispasti ok ;) Probajte i javite mi obavezno :)
4. Tavu malo nauljite (malo kistićem zamastiti), pustite da se dobro zagrije i najmanjom kaciolom (kutljačom) za juhu stavljajte na tavu male krugove. Vatru smanjite na najmanje.
Tijesto će biti malo gušće pa se neće razljevati, a vi možete i malo sami raširiti krug da ne budu predebele. Ja imam kalupiće (alla ovaj KLIK) pa i njih koristim.
5. Pecite ih oko minute na jednoj strani i pažljivo sa špatulom odljepite i prebacite na drugu stranu gdje ih možete peći još pol minute do minute (ovisno o debljini). Raspast će vam se jedino ako se prva strana nije dobro spekla- ne pojačavajte vatru, vrlo lako izgore.
Namažite ih najdražim namazom, preljevom, dodajte voće, poslažite jednu na drugu i uživajte ;)
Ajme, pa to je prestrašno, to s Američkim palačinkama veze nema.
OdgovoriIzbriši