Mini cheesecake

21:10 Iva 0 Comments


Tortice od sira prelivene slasnim preljevom od malina i podlogom od domaćih keksa. Osvježavajuće, kremasto i neodoljivo. 

//sugar free//





Moram biti iskrena i reći kako su ovi slasni zaloajčići nastali jednim nesretnim slučajem. Radila sam Zdrave keksiće (OVE) i maaalo zaboravila na njih u pećnici. Ovaj recept za kekse s bloga sam malo modificirala i dodala još cimeta, muškatnog orašćića i đumbira i trebali su ispasti jaaako mirišljavi i fini, ALI ispali su zagoreni, ne tako mirišljavi i ne tako fini.. Kako nisu bili jestivi u tom obliku, a opet nisu bili skroz karbonizirani, bilo mi ih je žao baciti te sam ih lijepo samljela i odlučila ih iskoristiti za vječni klasik -njegovo veličanstvo-Cheesecake. 
Moram napomenuti kako nisu jako slatki, ali kao i uvijek, slatkoću prilagodite sebi. Prije pečenja isprobajte da li je dovoljno slatko, ako niste zadovoljni, slobodno dodajte još zaslađivača. Meni ovakvi kolači pašu da nisu preslatki, baš su osvježavajući i ako želim malo više zasladiti, preljev napravim da bude slađi i to mi je onda savršena kombinacija.

Napomena: galerija nije reprezentativna, žurilo mi se jesti :)






Mini muffin cheesecake (12 komada):


Podloga:

  • 200 g keksa (ovih: KLIK) ili McVities, Gran Cereale ,..
  • po potrebi maslaca (50-ak g) meni nije trebalo jer su keksi pri miksanju pustili svoju masnoću)

Krema:
  • 500 g posnog sira (skuta)*koristim onu iz Lidla
  • 100 g milerama ili kiselog vrhnja
  • 4 - 5 žlica agavinog sirupa ili nekog drugog zaslađivača *u verziji sa šećerom samo stavite toliko žlica šećera
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1/2 žlice pudinga od vanilije (ili gustina)*
  • 2 jaja
*puding prah stavljate



    Kekse usitnite u multipraktiku i stavljajte u kalupe za muffine koje ste obložili košaricama. Dobro pritisnite dno, a ako vam ostane viška utsnite po rubovima. Ukoliko ste samljeli kekse i oni su ostali suhi, dodajte im oko 50 g maslaca (govorim otprilike jer su svaki keksi drugačiji, odn. više i manje masni), dobro izmiješajte maslac i kekse i tek tada ih utisnite u kalupe.

    Pećnicu upalite na 170 stupnjeva.

    Za kremu pomiješajte sve sastojke po redu kojim su napisani. Prije dodavanja jaja probajte slatkoću kreme te dodajte još po potrebi. Žlicom stavljajte smjesu na podlogu do vrha kalupa. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 40 minuta . Cheesecake uvijek pečem u duplom plehu (prvi pleh je 1/3 napunjen vodom i onda u njega stavljam drugi kalup u kojem je kolač) no to nije nužno.

    Kad su pečeni,pustite ih da se dobro ohlade i zatim ih stavite u frižider na par sati. Kod posluživanja, možete ih preliti preljevom od šumskog voća, šlagom, itd..

    Preljev od malina:

    • smrznute maline ili neko drugo šumsko voće
    • zaslađivača po želji (agavin sirup, med)
    Otopite smrznuto voće, dodajte zaslađivača koliko želite te prelijte cheesecake prije posluživanja.












    You Might Also Like

    0 komentari:

    Please tell me what you think... :)