Zobeni 'chocolate chip' keksi // Oat chocolate chip cookies


Mekani i sočni keksići s komadićima čokolade koji će vam uljepšati dan..


//gluten free//



Božićna serija se nastavlja, a ovog puta donosim  kekse s komadićima čokolade mnogima poznate pod nazivom 'chocolate chip cookies'. Oni spadaju u kategoriju 'cjelogodišnji keksi' jer nisu tipično božićni, no sada je savršena prilika da ih probate. Uz mlijeko ili čaj, ujutro, navečer ili iza ručka - uvijek su dobrodošli. Ukoliko postoji netko tko ih nije probao, obavezno ispravite tu grešku. Ovo je klasik među keksima, i još nisam upoznala osobu koja ih ne voli.


Ultra čokoladni keksi // Double chocolate cookies


"Life is short, eat cookies for breakfast"


//wheat free//




Nom nom.Ovi keksi su posebni jer su duplo čokoladni, duplo ukusniji i duplo zdraviji od bilo kojih kupovnih. Ono što će vas posebno usrećiti (osim čokolade) je brzina izrade - za manje od 10 minuta
tijesto će biti gotovo.

Vegan cheesecake u čaši


//vegan, sugar free, dairy free //






Poželjela sam nešto slatko (baš čudno za mene), a u kući ničega osim keksića (OVIH.klik) koji mi ipak nisu bili dovoljni. Znate ono kad točno znate što vam se ne jede, otprilike znate što vam se jede, ali i dalje ne znate što točno. Nešto me vuklo na cheesecake, ali naravno da baš sad nema sira u frižideru. 

Paleo kruh sa sjemenkama // Paleo bread


Domaći mirisni kruh bez brašna....




Naišla sam na ovaj recept u jednoj Facebook grupi, a recept je inače s portala fitness.com (KLIK), a ja ga dijelim s vama jer je zaista ukusan i jednostavan za pripremu. Pogodan je za one koji se hrane po Paleo principu, ali i za sve koji su na bezglutenskoj prehrani. 

Kruhić je pun 'čistača organizma', vlakana, vitamina i minerala. Većinu sastojaka, vjerujem, imate u kući, osim jednog kojeg nisam imala ni ja pa ću vam zato napisati svoj prerađeni recept. 


Tapioka puding od kokosa i chia marmeladom od crvenog ribiza // Tapioca - coconut pudding with chia/red currants jam

Slasni bezglutenski puding koji očarava kombinacijom kiselo - slatko, a još uz dodatak prženih badema  postaje prava poslastica za nepce. 


//vegan, gluten free, sugar free, dairy free//





Tapioka perlice mi stoje u kući već duže vremena, nisam ni sama znala što bih s njima. Inspiracija je došla kada je Edita Šimić s bloga Kuživancija napravila tapioka puding s kokosom, bananom i kikirikijem (koji sam ODMAH išla isprobati) i shvatila da je ovo zapravo super jednostavna, bezglutenska namirnica koja nam daje bezbroj mogućnosti za nadopunjavanje jer su same tapioka perlice bez okusa. Današnja kombinacija je s crvenim ribizom koji odlično pristaje slatkom kokosu, no poslužiti će bilo kakvo šumsko voće. Nema puno zaslađivača tako da i oni koji paze na šećere mogu baciti oko na ovaj ukusni doručak. 

{DIY} Šumeće kuglice za kupanje // Fizzy bath bombs

Razveselite se šarenim, mirišljavim šumećim kuglicama :)




Weeeeee!
 Izrada ovih kuglica vratila me 20 godina u nazad i pretvorila u malo dijete koje se veseli eksperimentu (zvuči malo geeky), pogotovo kada su u njega uključeni mjehurići, voda i boje.. Stoga, ako se niste točali u kadi već dugo vremena, preporučam da si napravite ovaj mali eksperiment, razveselite se finim mirisom i mjehurićima, a kada zabava završi, nastavite se točati u kadi i uživajte u svojih pet minuta. :)

Čoko namaz i Chia voćna marmelada // Choco spread and Chia raspberry jam

"All you need is  love   chocolate"



// vegan, sugar free, dairy free, gluten free //






Vjerujete li da mi je ovaj namaz draži od Nutelle?? Kao prvo, okus je nestvarno dobar - prženi lješnjaci i kakao su sve što Nutelli daje taj savršeni okus - upravo oni su glavne zvijezde i ovog namaza. Zamislite samo da možete pojesti Nutellu , bez brojanja kalorija, bez mučnine poslije, apsolutno bezbrižno i bez grižnje savjesti. Jeste? E pa snovi su se ostvarili, a ja sam se napokon dočepala lješnjaka i brže bolje se bacila u izradu ove divote od namaza.