#gostpost: Muffini s lješnjacima by Bezglutenska radost
//gluten free, sugar free//
Piše: Adrijana Bručić, autorica bloga Bezglutenska radost
Moje ime je Adrijana i autorica sam bloga Bezglutenska Radost.
Iz zdravstvenih razloga morala sam promijeniti svoj način prehrane. U tom trenu razvila se velika ljubav prema nečemu potpuno novom u mom životu - bezglutenskoj prehrani.
Tako su počeli nastajati mnogi moji recepti, a s vremenom se pojavila i ljubav prema fotografiji.
Život bez glutena za mene više nije bio teret, postao je dio mene i shvatila sam ga kao svojevrstan dobitak i priliku da se razvijam u jednom novom, do tada neotkrivenom smjeru. Moja upornost i želja za boljim životom samo se još više razvila i mislim da taj proces još uvijek nije završen. Svaki dan naučim nešto novo, upoznam se s nekom novom životnom pričom, steknem neko novo prijateljstvo.
Moje zdravlje mi je dalo jedan novi životni pravac i tu se zaista ispunjavam!
Muffini sa lješnjacima
Sastojci:
100
grama Hammer Muhle bezglutenskog brašna
(može i MIXB SCHAR),
1/2 vrećice praška za pecivo,
60 ml kokos ulja,
2 manje banane
(prethodno ih propasirajte malo da ih je
lakše miksati u smjesi),
1 jaje,
malo lješnjaka drobljenih i mljevenih
(po želji količina možete dodat i komadiće
čokolade),
ekstrakt vanilije (po želji količina)
Priprema:
1. Pripremiti jaje, ulje, banane, kokos šećer, ekstrakt vanilije te
sve dobro izmutiti da se poveže.
2. Zatim, pripremiti brašno, prašak za pecivo,
lješnjake mljevene i drobljene. Umiješati suhe sastojke u mokre da se sve
lijepo poveže. Smjesa je gusta pa sa žlicom stavljate u
kalup za muffine u koji ste prethodno stavili papiriće.
Staviti peći na 180 stupnjeva od 20 do 25 minuta, ovisi o jačini vaše
pećnice.
Ova
količina je za 8 muffina jer sam isprobavala pa uvijek od manjih omjera radim.
Napravite duplu smjesu ako radite za veću obitelj.
Autor: Adrijana Bručić
Jobs in Ksa
OdgovoriIzbriši