Čoko lješnjak muffini koji se tope u ustima

18:21 Iva 1 Comments

gluten free



Ovi muffini oduševit će vas prvo okusom, a onda svojom sočnošću. Nastali su kao modifikacija mog recepta muffina s limunom (KLIK) jer moja nećakinja (zbog koje sam išla raditi muffine) ne voli limun, već čokoladu, a i opet je trebalo potrošiti sir :D 
Bezglutenski su, s prosenim brašnom, no kao i uvijek, možete ga zamijeniti s brašnom kojeg imate/želite. Kakao u receptu slobodno pojačajte, ja sam ostala bez pa sam stavila koliko sam imala, no mislim da bi još 1 žlica bila savršena (ako želite jači čokoladni okus). U ovima se podjednako osjeti i lješnjak i čokolada što mi je zapravo i bio prvotni cilj. Oni koji su probali, kažu da su izvrsni jer su jako sočni i vrlo ukusni. Uživajte!





Čoko lješnjak muffini koji se tope u ustima

- 2 manja jaja
- 4 žlice šećera
- 120 g posnog sira
- 80 g prosenog brašna*
- 50 g mljevenog prženog lješnjaka
- 1 žlica kakao praha
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1 žličica praška za pecivo
- malo soli
- 40 g maslaca
- 1 do 2 žlice mlijeka
- 100 g tamne čokolade
*ili brašno po želji
1. Upaliti pećnicu na 180 stupnjeva. Dobro umutiti jaja sa šećerom, dodati sir. Maslac staviti da se otopi.
2. Pomiješati sve suhe sastojke (brašno, lješnjak, kakao, prašak za pecivo, soda, sol) i dodati ih jajima. Na kraju dodati otopljeni maslac i mlijeko (prvo dodajte jednu žlicu pa ako treba dodajte još malo).
3. Nasjeckajte čokoladu i umiješajte ju u smjesu. Kalupe za mafine obložite papirnatim čašicama i ulijte smjesu do 3/4 veličine kalupa.
4. Peći na 180 stupnjeva 18-20 minuta. Kada su gotovi, izvadite ih iz pećnice i pustite desetak minuta da odstoje i tek onda ih vadite iz kalupa.

Po želji prelijte čokoladnim ganacheom (ja sam imala mini kuglofe u čije sam rupe ulila oko 80 g čokolade koju sam otopila u 60ml slatkog vrhnja).











You Might Also Like

1 komentar:

Please tell me what you think... :)