{Beauty DIY} Čokoladni piling za tijelo // Choco body scrub

18:53 Iva 0 Comments


Čokoladna poslastica za tijelo koju ćete poželjeti pojesti.




Nikada u životu nisam kupila piling za tijelo. Kada ga poželim, odn., kad procijenim da je došlo vrijeme za oribati kožu ( :D ) odem u kuhinju i smućkam ga sama. Obično bi stavila palentu ili griz, malo ulja i malo meda. to je bio basic recept. Ovo što sam danas smiksala, e to je nešto što ne znam gdje bih svrstala, pod slatko ili pod kozmetiku.


 Ne znam ni dal bih ga prvo pojela ili ga namazala i ne skidala ga sa sebe. Osjeti se miris čokolade, koji toliko mami da stvarno ne pretjerujem kada kažem da ćete doći u napast pojesti a dok je još u izradi. Još kad dodam eterično ulje slatke naranče, miris je identičan jaffa keksima (koje obožavam). Budite zato na oprezu, svi sastojci su jestivi, ali nije za jelo ( s obzirom na količinu šećera ne znam ni što radi na ovom blogu :D ) Šalu na stranu, ovaj piling me oduševio, i to iz više razloga: 

  • miris je božanstven
  • koža je nahranjena i mekana nakon uporabe
  • jednostavan je za pripremu
  • od jestivih je sastojaka (ono što stavljamo NA kožu, trebalo bi biti bezopasno za jesti)
Plus, stiže Božić, pa evo još jedne odlične ideje za homemade poklon koji će svakoga oduševiti.

Šećer nam u ovom receptu služi kao eksfolijator kože, odn., skida mrtve stanice i otkriva nam ljepšu, zdraviju kožu. Med služi za hidratizaciju, a bademovo ulje djeluje kao pravi eliksir za kožu u ovim zimskim mjesecima: omekšava kožu, hrani je i dobro se upija, a pogodno je za sve tipove kože.

Ne bih više puno duljila, nakon ovog pilinga neće vam trebati nikakav losion, maslac ili krema za tijelo jer će vam koža biti prekrasno mekana i mirisna (na žalost, miris se ne zadržava dugo). 



Krenimo na recept:

Ove količine možete slobodno prepoloviti, osim ako ga mislite poklanjati ili ga često koristite - od ovog recepta dobit ćete cca 4 do 5 posudica po 50 ml. Svakako mislim da je bolje raditi manje količine pa da bude svježije. Držati u frižideru. 

Čokoladni piling za tijelo:

  • 1/2 šalice šećera (cca 120 g)
  • 1 žlica kakao praha
  • na vrh žličice cimeta
  • 1/4 šalice baznog ulja (hladno prešano, ne rafinirano)**
  • 1 žličica meda
  • 15 kapi eteričnog ulja slatke naranče
1. Pomiješajte sve suhe sastojke, a zatim dodajte ulje  (eterično dodajte u bazno) i med. Sve dobro izmiješajte, ako vam je prerijetko, možete dodati još šećera ili palente/griza.

2. Izlijte u posudu/e i spremite u frižider do korištenja.

**ja sam koristila kokosovo ulje i ulje badema (možete još npr. maslinovo, ulje marelice, avokado ulje, suncokretovo ulje,...)

Javite dojmove :)







You Might Also Like

0 komentari:

Please tell me what you think... :)